Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ввезення авто на іноземній реєстрації після 25 листопада: коментарі ДФС

27 листопада 2018, 16:30
5707
0
Реклама

У зв'язку зі змінами, внесеними до Митного кодексу України, для громадян-резидентів встановлено нові умови ввезення транспортних засобів. Про це під час брифінгу повідомив в.о. директора Департаменту організації митного контролю та оформлення ДФС.

Він також підкреслив, що для тих громадян, які ввезли автомобіль з 01.01.2015 до 24.11.2018, передбачено перехідний період 180 діб. Саме протягом цього часу громадяни мають можливість оформити свої транспортні засоби, які були ввезені на територію України протягом вказаного періоду і перебувають у митних режимах тимчасового ввезення або транзиту. Оформлення відбувається відповідно до тимчасового порядку, який на сьогодні опрацьовується КМУ.

Громадяни, які мають авто з іноземною реєстрацією мають звернутися з реєстраційними документами та документом, що засвідчує право власності на авто, до митного брокера для оформлення цього транспортного засобу. На сьогодні, до розробки нового порядку, оформлення можна здійснити за діючими нормами законодавства. При цьому фізична особа-власник автівки або особа, уповноважена розпоряджатися таким транспортним засобом, має сплатити 8500 грн, якщо ця автівка знаходиться на території України з порушенням вимог Митного кодексу України.

Громадяни-резиденти, перетинаючи кордон транспортними засобами особистого користування, що перебувають на іноземній реєстрації, у митному режимі транзиту, зобов'язані внести грошову заставу в розмірі митних платежів, що підлягають сплаті при ввезенні таких транспортних засобів на митну територію України з метою вільного обігу.

До суми застави входить:

ввізне мито, обчислене за ставкою 10% від вартості транспортного засобу;

акцизний податок за ставками, визначеними ПКУ з урахуванням змін, внесених Законом України від 08.11.2018 р. № 2611-VIII.

ПДВ, обчислений за ставкою 20% від вартості транспортного засобу з урахуванням сплаченого ввізного мита та акцизного податку.

Після вивезення транспортного засобу у встановлений строк громадянин має право на повернення внесеної грошової застави після звернення до митниці з поданням таких документів:

акта про вивезення транспортного засобу за межі митного території України, складеного у пункті пропуску при вивезенні т/з;

другого примірника квитанції МД-1, за якою внесена грошова застава;

копії платіжних документів про внесення сум застави.

Про придбання (імпорт) автомобіля в нерезидента за валюту можна дізнатися із газети "Інтерактивна бухгалтерія" за посиланням.

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу

Підписуйтесь наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини