Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Заява про перехід на сплату єдиного податку із 1 січня 2019 року подається до 16 грудня

5 грудня 2018, 12:45
494
0
Реклама

ГУ ДФС у Київській області повідомляє, що суб'єкт господарювання, який є платником інших податків і зборів відповідно до норм ПКУ, може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу, тобто до 16 грудня 2018 року. Відповідно до п.п. 298.1.4 ПКУ такий суб'єкт господарювання може здійснити перехід на спрощену систему оподаткування 1 раз протягом календарного року.

До поданої заяви додається розрахунок доходу за попередній календарний рік. Якщо суб'єкт господарювання протягом календарного року, що передує року обрання спрощеної системи оподаткування, самостійно прийняв рішення про припинення фізичної особи - підприємця, то при переході на спрощену систему оподаткування до розрахунку доходу за попередній календарний рік включається вся сума доходу, отриманого такою особою в результаті провадження господарської діяльності за такий попередній календарний рік.

Чи може ФОП відкликати подану заяву про застосування спрощеної системи оподаткування? Відповідь на це запитання читайте у статті "На спрощенку і назад: деякі особливості зміни системи оподаткування" видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА: ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини