Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Електронний ПДВ-рахунок дозволено поповнювати тільки з поточного рахунку

11 січня 2019, 10:45
594
0
Реклама

Платник ПДВ може зареєструвати в ЄРПН накладні/розрахунки коригування на суму ПДВ, обчисленою за формулою із п. 200прим.1.3 ПКУ. При цьому складовою формули обчислення реєстраційної суми в СЕА ПДВ, є сума поповнення електронного рахунку (SПопРах).

SПопРах - загальна сума поповнення з поточного рахунку платника податку рахунка в СЕА ПДВ, в тому числі рахунків у СЕА ПДВ платника податку - сільгосппідприємства, яке обрало спецрежим оподаткування відповідно до ст. 209 ПКУ, зазначених у пп.пп. "а" - "в" п. 200 прим.1.2 ПКУ.

Отже, обчислення реєстраційної суми в системі електронного адміністрування ПДВ здійснюється з урахуванням вимог п. 2001.3 ПКУ. Таким чином, збільшення реєстраційної суми за рахунок поповнення рахунка в СЕА ПДВ з інших джерел чинним законодавством не передбачено.

Див. ІПК ГУ ДФС у Київській області від 29.12.2018 р. № 5496/ІПК/10-36-12-01.

Більше про електронне адміністрування ПДВ читайте в рубриці "Аналітичні матеріали"/"ПДВ"/"Електронне адміністрування ПДВ" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини