Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Звітність з ЄСВ: як ДФС проводить камеральну перевірку

15 лютого 2019, 10:40
372
0
Реклама

Функцію контрольно-перевірочної роботи закріплено виключно за ДФС обласного та центрального рівнів (пп. 19 прим.1 .1.1 та ст. 19 прим.3 ПКУ).

Порядок проведення камеральних перевірок визначено, зокрема ст. 76 ПКУ.

Загалом же, основні правила такі:

• перевірці підлягає вся звітність із ЄСВ суцільним порядком;

згода платника ЄСВ на перевірку та його присутність під час проведення перевірки не обов'язкова;

• звітність, подана платниками ЄСВ, проходить арифметичний і логічний контроль;

• перевірка даних, заявлених у звітності з ЄСВ, проводиться протягом 30 к. дн., що настають за останнім днем граничного строку подання такої звітності, а в разі отримання такої звітності після граничного строку подання - протягом 30 к. дн. із дати фактичного подання такої звітності;

перевірка дотримання законодавства з питань подання звітності та сплати ЄСВ призначається без дотримання строків давності (ч. 16 ст. 25 Закону № 2464);

• в разі встановлення порушень за результатами перевірки складається акт у двох примірниках, і після реєстрації в ДФС вручається або надсилається для підписання протягом 3 робочих днів платнику (п. 86.2 ПКУ).

При цьому податківці відзначають, що камеральна перевірка дотримання законодавства з питань подання звітності та сплати ЄСВ призначається без дотримання строків давності. Хоча, якщо переглянути ч. 16 ст. 25 Закону № 2464, то там не йдеться камеральні перевірки.

Див. роз'яснення з категорії 301.07 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua)

Корисним на цю тему буде також наступний матеріал: "Як довго тривають податкові перевірки для різних категорій платників" видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини