Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вартість землі з урахуванням індексів інфляції: як визначити орендну плату?

22 лютого 2019, 08:00
493
0
Реклама

Для розрахунку розміру орендної плати за земельні ділянки державної та/або комунальної власності застосовується нормативна грошова оцінка (далі - НГО) земельних ділянок з урахуванням щорічного коефіцієнта індексації (п.п. 289.1, 289.2 ПКУ).

Водночас у разі встановлення окремим пунктом договору, що орендна плата визначається з урахуванням індексів інфляції, орендарю необхідно звернутись до відповідного органу місцевого самоврядування або органу виконавчої влади, з яким укладено договір оренди землі (орендодавця), щодо прийняття ним рішення про індексацію НГО землі, визначеної на дату укладення договору, або у розмірі споживчих цін за відповідний рік, або у розмірі, визначеному особливим порядком перехідних положень ПКУ.

Відповідне роз'яснення фахівців ДФСУ розміщене в категорії 112.05 з категорії 112.05 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua).

Орендарям земділянок комунальної та/або державної форми власності може бути цікавим матеріал "Чи потрібно вносити орендну плату за земельну ділянку по закінченню строку дії договору оренди" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини