Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підприємцю призначено пенсію: як подавати Звіт з ЄСВ

22 лютого 2019, 13:30
288
0
Реклама

Документ для призначення пенсії - це Звіт з ЄСВ страхувальника, в тому числі з позначкою "призначення пенсії", який подається за період до дати формування заяви на призначення пенсії.

ФОП, в тому числі ФОП - платники ЄП, особи, які провадять незалежну професійну діяльність, члени фермерського господарства формують та подають самі за себе до органів доходів і зборів Звіт з ЄСВ згідно з додатком 5 до Порядку № 435.

Протягом року в разі призначення пенсії подається Звіт з позначкою "призначення пенсії" за період до дати формування заяви на призначення пенсії, при цьому тип форми "початкова" не зазначається.

Одночасно слід зазначити, що подання Звіту з позначкою "призначення пенсії" не звільняє ФОП від обов'язку подання до органів доходів і зборів Звіту із зазначенням типу форми "початкова" або ліквідаційна.

Аби страхувальникам нічого не проґавити під час звітування з ЄСВ, надаємо добірку новин й аналітичних матеріалів на цю тему в газеті "Інтерактивна бухгалтерія" за посилання.

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини