Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Нацбанк відтермінував запровадження міжнародного номера банківського рахунку IBAN

27 лютого 2019, 12:45
449
0
Реклама

На офіційному сайті НБУ розміщено інформацію про те, що на прохання банківської спільноти Нацбанк відтермінував запровадження міжнародного номера банківського рахунку IBAN.

Старт запровадження IBAN в Україні розпочнеться з 5 серпня цього року (раніше планувалося - з 1 квітня 2019 р.).

Це пов'язано з необхідністю забезпечення якісного доопрацювання банками програмного забезпечення систем дистанційного обслуговування, якими користуються клієнти. Відповідну норму містить постанова Правління НБУ № 41.

З 5 серпня 2019 р. банки відкриватимуть клієнтам нові рахунки у стандарті IBAN, а діючі номери рахунків змінюватимуть відповідно до вимог цього стандарту зі збереженням діючого номера аналітичного обліку.

Всі перекази з 1 листопада 2019 року будуть здійснюватися лише з використанням IBAN.

У період з 5 серпня до 31 жовтня 2019 р. клієнти банків у реквізитах розрахункових документів матимуть можливість зазначати як діючий номер рахунку та код банку, так і номер рахунку у стандарті IBAN.

Серед інших переваг для клієнтів банків Нацбанк планує запровадження стандарту для здійснення платежів з використанням QR кодів для учасників платіжного ринку. Використання QR кодів, які міститимуть інформацію про IBAN, сприятиме спрощенню сплати рахунків та обміну платіжною інформацією.

Який порядок використання коштів на банківських рахунках, дізнайтесь із ситуації для бухгалтера "Використання банківських рахунків".

Для отримання безкоштовного 3-денного доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини