Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відвантаження пального на склад підрозділу: чи вважатиметься реалізацією пального з 01.07.2019

28 лютого 2019, 09:30
236
0
Реклама

Підприємство, що закуповує пальне для власного споживання, отримує його на центральний склад, з якого розподіляє між складами своїх відокремлених підрозділів (передача пального між складами здійснюється безоплатно, без укладання відповідних договорів та без переходу права власності). Зазначене підприємство звернулось до контролерів за роз'ясненнями, чи відноситимуться з 01.07.2019 описані операцій з пальним до операцій з реалізації пального, а також чи будуть склади підприємства акцизними складами у розумінні пп. 14.1.6 ПКУ.

У відповідь фахівці ДФСУ повідомили (ІПК від 20.02.2019 р. № 631/6/99-99-15-03-03-15/ІПК), що з 01.07.2019 операції з фізичної передачі (відпуску, відвантаження) пального з центрального складу підприємства до складів відокремлених підрозділів належатимуть до операцій з реалізації пального в розумінні пп. 14.1.212 ПКУ у разі, якщо центральний склад і склади відокремлених підрозділів вважатимуться акцизними складами.

Разом з цим інформації, наведеної у запиті підприємства, недостатньо для того, щоб встановити остаточно, чи будуть центральний та інші склади підприємства акцизними складами з 01 липня 2019 року, оскільки у запиті відсутня інформація, зокрема, стосовно загальної місткості ємностей для навантаження-розвантаження та зберігання пального.

Нагадуємо, що згідно з абз. 3 пп. 14.1.6 ПКУ (у ред. від 01.07.2019) під акцизним складом розуміються, зокрема приміщення або територія на митній території України, де розпорядник акцизного складу провадить свою господарську діяльність шляхом вироблення, оброблення (перероблення), змішування, розливу, навантаження-розвантаження, зберігання, реалізації пального.

Водночас відповідно до абз. 6 пп. 14.1.6 ПКУ (у ред. від 01.07.2019) НЕ є акцизним складом, зокрема, приміщення або територія, на кожній з яких загальна місткість розташованих ємностей для навантаження-розвантаження та зберігання пального не перевищує 200 кубічних метрів, а суб'єкт господарювання (крім платника єдиного податку четвертої групи) - власник або користувач такого приміщення або території отримує протягом календарного року пальне в обсягах, що не перевищують 1000 кубічних метрів (без урахування обсягу пального, отриманого через паливороздавальні колонки в місцях роздрібної торгівлі пальним, на які отримано відповідні ліцензії), та використовує пальне виключно для потреб власного споживання чи промислової переробки і не здійснює операцій з реалізації та зберігання пального іншим особам.

Про "акцизні" змін до ПКУ, що запрацюють з 01.07.2019, можна почитати в матеріалі-коментарі "Акцизний податок, адміністрування реалізації пального та спирту етилового" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини