Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи вважається утриманий турзбір доходом підприємця-єдинника

1 березня 2019, 10:35
382
0
Реклама

Утримані (нараховані) суми податків і зборів платником єдиного податку під час здійснення ним функцій податкового агента не є доходом згідно з п. 292.10 ПКУ. Про це відзначили податківці в роз'ясненні з категорії 107.04 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua).

В роз'ясненні наведено також норму пп. 268.6.1 ПКУ згідно якій платники туристичного збору сплачують суму збору авансовим внеском перед тимчасовим розміщенням у місцях проживання (ночівлі) податковим агентам.

За один і той самий період перебування платника збору на території однієї адміністративно-територіальної одиниці, на якій встановлено туристичний збір, повторне справляння збору не допускається.

Читайте також статтю "Турзбір-2019: якщо немає рішення місцевої ради - орієнтуємося на ПКУ" електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини