Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Орендна плата в негрошовій формі: порядок обкладення ПДФО

4 березня 2019, 08:45
247
0
Реклама

У разі якщо юридична особа (орендар) як податковий

агент нараховує (виплачує) фізичній особі (орендодавцю) орендну плату у негрошовій формі, то сума такої орендної плати оподатковується ПДФО з урахуванням положень п. 164.5 ПКУ (саме збільшення вартості доходу, наданого у негрошовій формі, дає змогу податковому агенту сплатити ПДФО виключно з цього доходу). Водночас вказана сума також є об'єктом оподаткування військовим збором без застосування коефіцієнту, визначеного п. 164.5 ПКУ.

Відповідні роз'яснення були надані фахівцями ДФСУ в ІПК від 25.02.2019 р. № 741/6/99-99-13-02-03-15/ІПК.

Додатково контролери уточнили: оскільки коефіцієнт, передбачений п. 164.5 ПКУ, застосовується для визначення бази оподаткування ПДФО, то у разі надання платнику податків доходів у негрошовій формі суми нарахованого доходу у графах 3а "Сума нарахованого доходу" та 3 "Сума виплаченого доходу" податкового розрахунка за формою № 1ДФ відображаються з урахування цього коефіцієнта.

Водночас у рядку "Військовий збір" розділу 2 податкового розрахунка за формою № 1ДФ загальна сума нарахованого доходу та загальна сума виплаченого доходу відображається без урахування коефіцієнта, визначеного п. 164.5 ПКУ.

Податкових агентів може зацікавити матеріал "Заповнення форми № 1ДФ: основні правила та нюанси" сервісу "Інетрактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначеного та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини