Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можуть арештувати кошти платника, якщо недопуск до податкової перевірки був законним

4 березня 2019, 14:45
917
0
Реклама

З системного аналізу положень ПКУ слідує, що підставою арешту коштів на рахунку платника податків, серед іншого, може бути факт недопуску контролерів до проведення виїзної документальної перевірки такого платника. Водночас недопуск до проведення перевірки може бути законним або незаконним.

У ситуації, коли наказ про проведення документальної планової виїзної перевірки визнано незаконним та скасовано, умови для проведення відповідної перевірки і, відповідно, для допуску контролерів для проведення такої перевірки відпали (тобто недопуск контролерів до перевірки був законним). Відтак, ВС/КАС погодився з судами попередніх інстанцій щодо відсутності у такій ситуації підстав для застосування арешту коштів на банківських рахунках платника податків (постанова від 28.02.2019 р. у справі № 813/483/17).

Про випадки законного недопуску контролерів до перевірки можна почитати у матеріалі "Недопуск податківців до проведення перевірки: підстави, оформлення, наслідки" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини