Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджено нові критерії визначення ризиків для перевірок бізнесу

7 березня 2019, 10:30
1623
0
Реклама

6 березня Кабінет Міністрів України в рамках восьмого засідання, присвяченого питанням дерегуляції, встановив нові критерії визначення ризиків для здійснення державних перевірок бізнесу в окремих сферах.

Запропонований Мінекономрозвитку ризик-орієнтований підхід до здійснення перевірок дозволяє:

· встановити чіткі вимоги для визначення ступеня ризику від провадження такої діяльності;

· більш деталізовано та системно підійти до оцінки діяльності суб'єктів господарювання;

· забезпечити оптимальний перерозподіл уваги органів державного нагляду (контролю) з менш ризикових суб'єктів господарювання на більш ризикові;

· сприяти вдосконаленню та спрощенню системи державного нагляду, підвищенню об'єктивності, прозорості та неупередженості здійснення заходів державного нагляду (контролю).

Ризик-орієнтований підхід до здійснення перевірок бізнесу державними контролюючими органами передбачає розширення переліку або ж навпаки скасування критеріїв визначення ризику для окремих сфер діяльності.

Нові критерії визначення ступеня ризику впроваджуються в наступних сферах:

· діяльності, направленої на зниження рівня споживання тютюнових виробів та їх шкідливого впливу на здоров'я населення (наприклад, перевірки кафе та ресторанів на виконання ними правил щодо організації спеціальних відведених місць для паління);

· забезпечення біологічної і генетичної безпеки щодо сільськогосподарських рослин під час створення, дослідження та практичного використання генетично модифікованих організмів (ГМО) на підприємствах АПК;

· законодавчо регульованої метрології;

· безпеки залізничного транспорту.

Акти розроблено за підтримки Офісу ефективного регулювання (BRDO).

Очікуваним результатом впровадження таких змін стане перерозподіл зусиль контролюючих органів і більш ефективне використання ними своїх ресурсів, зниження тиску на бізнес, а також зменшення ризиків для населення та споживачів товарів та послуг.

Детально про нові критерії визначення ризиків для здійснення перевірок бізнесу у презентації за посиланням.

Читайте також статтю “"Отримайте - розпишіться", або Скільки часу має платник податків на підписання акта документальної перевірки” електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и страницу в Facebook, чтобы всегда быть в курсе бухгалтерских событий.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини