Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Доначисленный НДС по уточняющему расчету платим на электронный НДС-счет

7 березня 2019, 11:30
270
0
Реклама

Розрахунки з бюджетом у системі електронного адміністрування ПДВ (далі - СЕА ПДВ) здійснюються з рахунків, відкритих платникам ПДВ у СЕА ПДВ, крім випадку, передбаченого абз. 2 п. 87.1 ПКУ.

У п. 20 Порядку електронного адміністрування податку на додану вартість, затвердженого постановою КМУ від 16.10.2014 р. № 569 (далі - Порядок № 569) передбачено, що у разі подання платником ПДВ уточнюючих розрахунків до податкових декларацій з ПДВ за попередні звітні (податкові) періоди, які передбачають збільшення податкових зобов'язань з ПДВ, що підлягають перерахуванню до бюджету, для перерахування таких зобов'язань до бюджету ДФС не пізніше наступного робочого дня подання таких уточнюючих розрахунків надсилає Державній казначейській службі України (далі - Казначейство) реєстр платників ПДВ, в якому зазначаються, зокрема суми ПДВ, що підлягають перерахуванню до бюджету. На підставі такого реєстру Казначейство перераховує суми ПДВ до бюджету.

При цьому, п. 25 Порядку № 569 передбачено, що сплата податкових зобов'язань, визначених контролюючим органом відповідно до пп.пп. 54.3.1, 54.3.2, 54.3.5, 54.3.6 ПКУ, та сплата передбачених ПКУ штрафних санкцій і пені здійснюються платником ПДВ з поточного рахунка до відповідного бюджету.

У разі подання уточнюючих розрахунків до податкової звітності з ПДВ, які передбачають збільшення податкових зобов'язань з ПДВ, платники ПДВ повинні необхідну суму, що підлягає перерахуванню до бюджету, сплатити на електронний рахунок.

При цьому, сума штрафних санкцій та пені у разі подання уточнюючого розрахунку до податкової декларації з ПДВ, податкові зобов'язання, визначені контролюючим органом відповідно до пп.пп. 54.3.1, 54.3.2, 54.3.5, 54.3.6 ПКУ, а також нарахована контролюючим органом штрафна санкція та пеня сплачуються до бюджету з поточного рахунка.

Про це нагадало на своєму офіційному веб-сайті ГУ ДФС у Дніпропетровській області.

Liga: REPORT - сучасний хмарний сервіс подання звітності та реєстрації податкових накладних. Лише у Liga: REPORT - аналіз ризиків блокування ПН/РК за кодом УКТ ЗЕД/ДКПП, перевірка реєстраційного ліміту ПДВ, а також миттєвий обмін документами з контрагентами.

Спробуйте прямо зараз. 7-денний тестовий доступ без обмежень.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини