Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи оподатковуються виплати призових спортсменам та стипендії, не передбачені законодавством

11 березня 2019, 08:15
899
0
Реклама

Сума стипендії, виплату якої встановлено обумовлено іншими, ніж закон нормативно-правовими актами та дохід у вигляді матеріального заохочення спортсменів та їх тренерів за зайняті призові місця включаються до розрахунку загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку як інші доходи та оподатковуються ПДФО та військовим збором на загальних підставах.

Про це повідомили податківці в ІПК від 27.02.2019 р. № 776/5/99-99-13-02-03-16/ІПК.

Відповідно до Довідника ознак доходів, наведеного у додатку до Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку за ф. № 1ДФ як інші доходи під ознакою "127".

Читайте також статтю “Річні підсумки, подарунки, винагороди, перерахунок ПДФО: відповідаємо на запитання” електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини