Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як вплине на кваліфікацію приміщення як акцизного складу передання його частини в оренду

11 березня 2019, 08:30
579
0
Реклама

З 01.07.2019 р. наберуть чинності зміни до ПКУ, завдяки яким буде викладено у новій редакції пп. 14.1.6, згідно з яким акцизним складом вважатимуться, зокрема. приміщення або територія на митній території України, де розпорядник акцизного складу провадить свою господарську діяльність шляхом вироблення, оброблення (перероблення), змішування, розливу, навантаження-розвантаження, зберігання, реалізації пального.

Водночас не вважатиметься акцизним складом приміщення або територія, на кожній з яких загальна місткість розташованих ємностей для навантаження-розвантаження та зберігання пального не перевищує 200 кубічних метрів, а суб'єкт господарювання (крім платника єдиного податку четвертої групи) - власник або користувач такого приміщення або території отримує протягом календарного року пальне в обсягах, що не перевищують 1000 кубічних метрів (без урахування обсягу пального, отриманого через паливороздавальні колонки в місцях роздрібної торгівлі пальним, на які отримано відповідні ліцензії), та використовує пальне виключно для потреб власного споживання чи промислової переробки і не здійснює операцій з реалізації та зберігання пального іншим особам.

З огляду на наведені норми фахівці ДФСУ в ІПК від 27.02.2019 р. № 785/6/99-99-12-01-02-15/ІПК роз'яснили, що у разі передання частини приміщення для зберігання пального в оренду (відповідне приміщення перебуватиме у спільному користуванні орендодавця та орендаря, а приймання, зберігання, облік та відпуск пального для власного споживання будуть здійснюватися орендодавцем та орендарем відокремлено та ізольовано один від одного) обсяги пального, які надходитимуть до орендаря та належатимуть останньому, в цілях визначення кількісного критерію (1000 кубічних метрів), враховуватимуться до складу обсягів пального орендаря.

Про "акцизні" зміни до ПКУ, що запрацюють з 01.07.2019, ішлося в матеріалі-коментарі "Акцизний податок, адміністрування реалізації пального та спирту етилового" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначених та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини