Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оренда будівлі із автономним опаленням: хто виступає платником екоподатку

28 березня 2019, 17:00
396
0
Реклама

При утворенні забруднюючих речовин, що викидаються в атмосферне повітря при згоранні палива (газу, мазуту тощо), яке використовується для роботи автономної системи опалення (котла), платником екологічного податку за викиди стаціонарними джерелами забруднення є суб'єкт господарювання (орендодавець - юридична особа або фізична особа - підприємець) - власник автономної системи опалення (котла), яка використовується для опалення будівлі.

Громадянин, який не є суб'єктом господарювання (орендодавець) - власник автономної системи опалення, що використовується для опалення будівлі, що здається нею в оренду одному або декільком суб'єктам господарювання, не є платником екологічного податку.

При цьому суб'єкти господарювання - орендарі будівлі або приміщень будівлі є платниками екологічного податку за викиди стаціонарними джерелами забруднення, у випадках, коли ними укладені договори на постачання палива для автономних систем опалення орендованих будівель.

За матеріалами ГУ ДФС у Тернопільській області.

Liga:REPORT - сучасний хмарний сервіс для реєстрації податкових накладних: легко створювати (є підказки щодо заповнення); все в одному вікні; звірка з ЄРПН; масова відправка, а незабаром - контроль ризикованості блокування ПН.

Спробуйте прямо зараз. 7-денний тестовий доступ без обмежень.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини