Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Зменшилась митна вартість товарів: на яку дату коригувати податковий кредит

29 березня 2019, 11:45
275
0
Реклама

У разі ввезення товарів на митну територію України документом, що посвідчує право на віднесення сум ПДВ до податкового кредиту, вважається митна декларація, оформлена відповідно до вимог законодавства, яка підтверджує сплату податку (п. 201.12 ПКУ).

Водночас у разі зміни митної вартості імпортних товарів після завершення митного оформлення (за рішенням суду, яке набрало законної сили, або контролюючим органом прийнято рішення про коригування заявленої митної вартості товарів), внесення змін до митної декларації на бланку єдиного адміністративного документа здійснюється шляхом оформлення аркуша коригування за формою згідно з додатком 4 до Положення про митні декларації, затвердженого постановою КМУ від 21.05.2012 р. № 450.

Тому, у цьому випадку коригування податкового кредиту з ПДВ здійснюється саме на дату оформлення аркуша коригування, у тому числі, якщо фактичне повернення коштів відбувалося у попередньому (звітному) періоді.

Див. ІПК ДФСУ від 12.03.2019 р. № 998/6/99-99-15-03-02-15/ІПК.

Про визнання податкового кредиту з ПДВ у разі імпорту товарів ми розповідали в статті "Імпорт товарів: облікові особливості" електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини