Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Звітні збори для трудового колективу: чи буде ПК за послугами ресторану

4 квітня 2019, 10:30
220
0
Реклама

Підприємством 29.12.2018 (з 18 до 23 години) у приміщенні ресторанного закладу проводилися звітні збори трудового колективу за підсумками 2018 року. В той же час документи (план (програма) проведення заходу, кошторис витрат на проведення річного збору трудового колективу за підсумками робочого 2018 року, звіт проведення річних зборів трудового колективу за підсумками 2018 року, акт про списання товарів тощо) свідчать про те, що мав місце факт проведення для власних співробітників розважального заходу. Разом з тим наказом про облікову політику підприємства безпосередньо не передбачається включення витрат на проведення розважальних заходів до загальногосподарських витрат на управління підприємством.

Що в ПДВ-обліку?

Відповідно до п. 198.1 та п. 198.2 ПКУ за датою першої з подій платник ПДВ має визначити податковий кредит з операції з придбання товарів/послуг у закладі ресторанного господарства за умови наявності відповідного документального підтвердження (податкові накладні/розрахунки коригування до таких податкових накладних, зареєстровані в ЄРПН, інші документи, передбачені п. 201.11 ПКУ).

Водночас згідно з пп. "г" п. 198.5 ПКУ платник податку зобов'язаний нарахувати податкові зобов'язання виходячи з бази оподаткування, визначеної відповідно до п. 189.1 ПКУ, та скласти не пізніше останнього дня звітного (податкового) періоду і зареєструвати в ЄРПН в терміни, встановлені ПКУ для такої реєстрації, зведену податкову накладну за такими товарами/послугами, оскільки товари/послуги використані в операціях, що не є господарською діяльністю платника податку. У такій зведеній податковій накладній у графі "Отримувач (покупець)" зазначає власне найменування, у рядку "Індивідуальний податковий номер отримувача (покупця)" проставляється умовний ІПН "600000000000", а у верхній лівій частині визначається тип причини "13" - "Складена у зв'язку з використанням виробничих або невиробничих заходів, інших товарів/послуг не в господарській діяльності".

Щодо податково-прибуткового обліку, то положеннями ПКУ не передбачено коригування фінансового результату до оподаткування на різниці на суму витрат на проведення річного збору трудового колективу. Такі операції відображаються згідно з правилами бухгалтерського обліку при формуванні фінансового результату до оподаткування.

Див. ІПК ДФСУ від 28.03.2019 р. № 1307/6/99-99-15-03-02-15/ІПК.

Про нарахування компенсуючих зобов'язань з ПДВ ми розповідали в матеріалі "Компенсуючі податкові зобов'язання з ПДВ: коли їх необхідно нараховувати" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини