Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Банк сплачує НДФЛ за своїх агентів по своєму місцезнаходженню

17 червня 2014, 12:10
220
0
Реклама

Правила оподаткування відособленого підрозділу юридичної особи по НДФЛ встановлені п. 168.4 НКУ, відповідно до якого податок, утриманий з прибутків резидентів і нерезидентів, зараховується до бюджету відповідно до Бюджетного кодексу.

Суми НДФЛ, нараховані відособленим підрозділом на користь фізичних осіб, перераховуються до відповідного бюджету по місцезнаходженню такого відособленого підрозділу. Якщо відособлений підрозділ не уповноважено нараховувати (сплачувати) НДФЛ за себе, то усі обов'язки податкового агента виконує юридична особа. НДФЛ, нарахований працівникам відособленого підрозділу, перераховується до відповідного бюджету по місцезнаходженню такого відособленого підрозділу.

Підприємство само приймає рішення відносно організаційно-правової форми діяльності, зокрема, про створення відособленого підрозділу (філії). При цьому правова кваліфікація відособленого підрозділу може передбачати: наявність відповідно до реєстрації, відокремленого рухомого або нерухомого майна, рахунків в установі банку.

Вказані кваліфікуючі ознаки не можуть ідентифікувати співробітників (агентів) банку як відособлений підрозділ юрособи і НДФЛ сплачується в порядку, встановленому п. 168.4 НКУ.

Лист Миндоходов від 08.10.2013 р. № 12793/6/99-99-11-02-01-15.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини