Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВРУ ратифікувала Конвенцію про уникнення подвійного оподаткування з Ірландією

16 липня 2015, 15:57
248
0
Реклама

Мінфін на своєму сайті повідомляє про ратифікацію Верховною Радою Конвенції між Україною та Ірландією про уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень від податків на доходи та доходи від відчуження майна (законопроект № 49).

Внаслідок ратифікації Конвенції з Ірландією суб'єкти господарювання обох країн отримали певні гарантії того, що доходи не будуть одночасно оподатковуватись в обох країнах, що позитивно вплине на подальший розвиток економічних відносин між країнами. Конвенція повністю відповідає модельній конвенції ОЕСР та встановлює такі ставки оподаткування:

• дивіденди - загальна ставка 15%; 5% - для дивідендів, які отримує компанія, яка володіє не менш як 25% капіталу компанії, яка такі дивіденди виплачує;

• відсотки - загальна ставка 10%; 5% - для відсотків, що сплачуються у зв'язку з продажем у кредит промислового, комерційного чи наукового обладнання; відсотків за банківською позикою;

• роялті - загальна ставка 10%; 5% - для роялті щодо авторських прав на наукові твори, патенти, торгової марки, секретної формули, процесу чи інформації щодо промислового, комерційного чи наукового досвіду.

Водночас укладання цієї Конвенції попереджає ухилення від сплати податків резидентами двох країн, оскільки забезпечує розширений обмін інформацією між податковими органами України та Ірландії.

Нагадаємо, Конвенцію про уникнення подвійного оподаткування з Ірландією було підписано 19.04.2013 р.

Детальніше про перелік країн, з якими Україна уклала угоди про уникнення подвійного оподаткування, а також про ставки оподаткування, встановлені такими договорами, читайте у ресурсі Довідники систем ЛIГА:ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини