Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Конвенція про уникнення подвійного оподаткування з Ірландією: відбулася ратифікація

6 серпня 2015, 14:14
265
0
Реклама

В газеті «Голос України» № 141-142 за 06.08.2015 р. опубліковано Закон «Про ратифікацію Конвенції між Урядом України та Урядом Ірландії про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи та доходи від відчуження майна і Протоколу до неї» від 15.07.2015 р. № 606-VIII. Він набере чинності 17 серпня 2015 року.

Конвенція сприятиме уникненню подвійного оподаткування, запобіганню ухиленню від сплати податків і взаємному зменшенню податкових перешкод для закордонних інвестицій та торгівлі. При цьому ратифікація Конвенції попереджає ухилення від сплати податків резидентами двох країн, оскільки забезпечує розширений обмін інформацією між податковими органами України та Ірландії.

Конвенція повністю відповідає модельній конвенції ОЕСР і встановлює такі ставки оподаткування:

• дивіденди - загальна ставка 15 %; 5 % - для дивідендів, які отримує компанія, що володіє не менше ніж 25 % капіталу компанії, яка такі дивіденди виплачує;

• відсотки - загальна ставка 10 %; 5 % - для відсотків, сплачуваних у зв'язку з продажем в кредит промислового, комерційного або наукового обладнання; відсотків за банківською позикою;

• роялті - загальна ставка 10 %; 5 % - для роялті щодо авторських прав на наукові твори, патенту, торгової марки, секретної формули, процесу або інформації щодо промислового, комерційного або наукового досвіду.

З переліком країн, з якими Україна уклала угоди про уникнення подвійного оподаткування, а також ставками оподаткування, встановленими такими договорами, можна ознайомитися в ресурсі Довідники систем ЛІГА:ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини