Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

До видатків якого бюджетного року відносити перехідну відпустку

18 грудня 2018, 09:15
280
0
Реклама

Бюджетні установи мають право брати бюджетні зобов'язання та витрачати бюджетні кошти на цілі та в межах, установлених затвердженими кошторисами, планами асигнувань загального фонду бюджету, планами надання кредитів із загального фонду бюджету, планами спеціального фонду. Це передбачає абз. 2 п. 5 Порядку складання, розгляду, затвердження та основних вимог до виконання кошторисів бюджетних установ, затвердженого постановою КМУ від 28.02.2002 р. № 228.

Однак, як бути із взяттям бюджетних зобовязань з оплати часу відпустки, якщо вона розпочинається із 2 січня (наступного бюджетного року), а виплату треба здійснити наприкінці грудня поточного бюджетного року.

Зважаючи, що виходу працівника у відпустку передують видання наказу та виплата відпускних, витрати на які передбачаються кошторисом на відповідний рік, слід вважати, що бюджетні зобов'язання мають братися в тому періоді, в якому настає відповідна подія. Відповідний висновок містить лист Держаудитслужби від 10.10.2018 р. № 25-14/497.

Як відобразити "відпускні" зобов'язання в бухобліку установи читайте у матеріалі видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН за посиланням.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА: ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини