Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можуть медзаклади, перетворені в комунальні підприємства, застосовувати бюджетні нормативи з оплати праці

8 лютого 2019, 09:15
343
0
Реклама

Джерелами фінансування медичного закладу, перетвореного на комунальне некомерційне підприємство, можуть бути як бюджетні кошти, так і кошти юридичних та фізичних осіб.

У закладах охорони здоров'я, які за організаційно-правовою формою функціонують як комунальні некомерційні підприємства, умови оплати праці визначаються з урахуванням ст. 97 КЗпП, ст.15 Закону України «Про оплату праці», а саме: умови і розміри оплати праці визначаються у колективному договорі з дотриманням положень законодавства, генеральної, галузевої та територіальної угод.

Законодавством не заборонено в разі визначення в колективному договорі умов і розмірів оплати праці працівників охорони здоров'я використовувати гарантії з оплати праці, встановлені постановами КМУ для бюджетної сфери та галузевими наказами, зокрема наказом Мінпраці та МОЗ України «Про впорядкування Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров'я та установ соціального захисту населення» від 05.10.2005 р. №308/519.

За повідомленням Управління Держпраці у Кіровоградській області.

Під час перетворення медзакладів у некомерційні підприємства їм довелося переглянути чимало аспектів своєї діяльності. Стосується це, зокрема, планування діяльності. Як правильно це зробити і за допомогою яких документів - пояснено у статті видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН за посиланням.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини