Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Упродовж 2020 року інспекції Держпраці пройдуть в найбільш ризикових галузях

18 лютого 2020, 11:30
2134
0
Реклама

За даними Держстату майже кожен 5 українець працює неофіційно, найбільше - в сільському господарстві, оптовій та роздрібній торгівлі, будівництві, транспорті та кур'єрській діяльності. Про це заявив Прем'єр-міністр України.

Задля виводу з тіні ринку праці з 10 по 21 лютого 2020 року проводиться інспекційна кампанія.

Інспектори перевірятимуть роботодавців, що мають потенційно незадекларованих 4 і більше осіб. Для такої роботи Держпраці планує збільшити кількість інспекторів. Зокрема, відповідне навчання пройдуть 1200 інспекторів, які на даний час відповідають лише за безпеку праці.

Крім того, вже розроблено спеціальний мобільний додаток, яким використають при перевірках і в якому буде повна інформація про суб'єкта господарювання. Також різні органи зможуть більш ефективно обмінюватись інформацією за допомогою даного додатка.

У цілому у 2020 році інформаційні та інспекційні кампанії будуть проведені в галузі сільського господарства, будівництва, транспорту та кур'єрської діяльності.

Нагадаємо, що із 02.02.2020 р. скоригували ст. 265 КЗпП та зменшили частину трудових штрафів.

Основні моменти щодо оновлених трудових штрафів розглянуті в коментарі "Нові розміри трудових штрафів діють із 02.02.2020: що враховувати" сервісу"Інтерактивна бухгалтерія" (скористайтеся тестовим 3-денним доступом).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини