Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Встановили умови для переведення держслужбовців на дистанційну роботу — НАДС

1 квітня 2020, 09:00
6384
0
Реклама

Ми вже інформували, що Наказом № 39-20 було запроваджено правові передумови для виконання державними службовцями своїх завдань віддалено, фактично - дозволено режим дистанційної роботи для такої категорії працівників. І ось Нацагентство з питань держслужби видало роз'яснення від 20.03.2020 р. № 87-р/з, яким надало додаткові пояснення стосовно нововведень.

Зокрема, на додачу до умов допустимості дистанційної роботи держслужбовця, передбачених Наказом № 39-20, у роз'ясненні вказали: за потреби наведений перелік умов може бути розширений залежно від особливостей реалізації функцій і завдань державного органу.

Також роз'яснення містить алгоритм впровадження зазначених змін в державному органі. Керівник державної служби має вжити таких заходів:

- надати доручення службі управління персоналом підготувати зміни до Правил внутрішнього службового розпорядку (ПВСР) відповідного державного органу;

- забезпечити ознайомлення трудового колективу із зазначеними змінами та їх затвердження згідно зі ст. 47 Закону України "Про державну службу";

- довести оновлені ПВСР до відома всіх держслужбовців цього органу під підпис.

З огляду на встановлені обмеження в умовах карантину, затвердження змін до ПВСР можливо здійснити, зокрема, одним із таких способів:

1) держслужбовцям на електронну пошту направляються підготовлені зміни до ПВСР та проект протоколу загальних зборів держслужбовців держоргану. Держслужбовці ознайомлюються із надісланими документами та направляють електронною поштою свою позицію - "за" / "проти" / "утримався";

2) загальні збори держслужбовців держоргану проводяться шляхом відеоконференції засобами телекомунікаційного зв'язку.

Служба управління персоналом узагальнює результати голосування, оформлює відповідний протокол та забезпечує ознайомлення під підпис (кваліфікований електронний підпис або власноручний підпис) держслужбовців з оновленими ПВСР.

За наявності у державному органі системи електронного документообігу та можливості віддаленого доступу користувачів до неї, зазначені дії можна здійснити за допомогою такої системи.

Держслужбовець, який має потребу виконувати завдання за посадою віддалено і таке виконання відповідає встановленим умовам, має дотриматись наступної послідовності дій:

- усно узгодити виконання завдань віддалено з безпосереднім керівником та керівником самостійного структурного підрозділу (за наявності);

- підготувати перелік завдань для віддаленої роботи з термінами їх виконання (обсяг таких завдань повинен визначатись з урахуванням тривалості робочого часу);

- письмово погодити такі завдання з безпосереднім керівником та керівником самостійного структурного підрозділу (за наявності) шляхом підписання, затвердження, накладання резолюції або інших видів погодження з використанням засобів телекомунікаційного зв'язку (наприклад, відповідь електронною поштою).

НАДС наголосило також на відповідальності безпосереднього керівника та керівника самостійного структурного підрозділу за здійсненням контролю за виконанням доручених завдань, а також на відповідальності держслужбовців за сумлінне і професійне виконання своїх посадових обов'язків в тому числі за межами адміністративної будівлі держоргану.

В період нестабільної економічної ситуації оперативне прийняття рішень може стати виграшним козирем для виходу на новий рівень або ж призвести до невтішного фіналу. Маючи 28-річний досвід у розробці інформаційно-аналітичних ІТ-продуктів для бізнесу та держсектору, в ЛІГА:ЗАКОН створили АНТИКРИЗОВИЙ ПАКЕТ. Відтепер ви зможете з вашою командою залишатися продуктивними та спільно працювати з інформаційно-правовим полем для уникнення зовнішніх ризиків, володіти актуальними даними про ваших партнерів, клієнтів та конкурентів. Замовляйте дзвінок і отримуйте АНТИКРИЗОВИЙ ПАКЕТ за вигідною ціною вже зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини