Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держпродспоживслужба вказала, як ресторанам і кафе працювати під час карантину

15 квітня 2020, 09:25
4964
0
Реклама

Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві нагадало про головні засади роботи закладів ресторанного господарства в умовах карантину. Так, торговельна діяльність та діяльність із надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної (кур'єрської) доставки не зупиняється.

Під час обмежувальних заходів суб'єктам господарювання необхідно посилити контроль за організацією обігу харчових продуктів, відповідно до вимог Закону про безпеку харчових продуктів та Правил роздрібної торгівлі продовольчими товарами.

Суб'єкти господарювання зобов'язані забезпечити належний захист від забруднення об?єктів санітарних заходів, у тому числі харчові продукти на всіх етапах обігу: під час транспортування, прийняття, розвантаження, стадіях виробництва, зберігання, підготовки до продажу та реалізації.

Заклад громадського харчування може забезпечувати адресну доставку замовлень у закритих контейнерах власним автотранспортом та/або скористатися послугами іншого суб'єкта господарювання або сервісу швидкої доставки їжі.

З метою належного захисту харчових продуктів, при виробництві продукції, її пакуванні, кур'єрській доставці необхідно дотримуватися вимог законодавства про харчові продукти, правил особистої гігієни, забезпечити проведення дезінфекційних заходів у приміщеннях та в автотранспорті, дотримуватися маскового режиму.

Необхідно забезпечити контроль за станом здоров'я працівників (щоденно проводити термометрію - перед початком робочої зміни та після її завершення), у разі виявлення працівника з ознаками респіраторно вірусного захворювання під час робочої зміни вжити заходів ізоляції від здорових осіб та негайно повідомити про цей випадок заклад охорони здоров'я за місцем обслуговування працівника.

У разі незабезпечення оператором ринку належного захисту від забруднення об?єктів санітарних заходів, така продукція вважається небезпечною. Небезпечні харчові продукти підлягають вилученню з обігу в порядку, установленому законодавством.

Зверніть також увагу на наступне:

- "Продуктовим ринкам знову заборонили працювати під час карантину";

-" Держпраці дала поради щодо гнучкого режиму робочого часу під час карантину";

- "Київ установив нові власні обмеження на період карантину".

Антикризові командні рішення в режимі карантину! ЛІГА:ЗАКОН презентувала LIGA360 - комплексне рішення для всіх фахівців компанії: бухгалтерів, юристів, кадровиків, піарників, яке об'єднує команду в єдиному просторі зі зручним функціоналом для управління ризиками. Отримайте безкоштовний доступ до LIGA360, якщо ви вже користуєтеся продуктами ЛІГА:ЗАКОН або обирайте ідеальне рішення персонально для вашої компанії.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини