Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Обіцяні 300% доплати медики отримають уже в травні

7 травня 2020, 10:45
3382
0
Реклама

На додаткові доплати медичним та іншим працівникам закладів охорони здоров'я у розмірі до 300% зарплати (посадового окладу (з підвищеннями) з урахуванням обов'язкових доплат, надбавок) спрямують кошти, передбачені для закупівлі медичних послуг, пов'язаних з медичною допомогою пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19 за програмою держгарантій медичного обслуговування населення.

Передбачає це постанова КМУ від 24.04.2020 р. № 331, яка чинна із 05.05.2020 р., але застосовується з 01.04.2020 р.

Тому на період заходів, спрямованих на протидію COVID-19, і до завершення здійснення таких заходів, встановлена додаткова доплата у розмірі до 300% зарплати (посадового окладу (з підвищеннями) з урахуванням передбачених законодавством обов'язкових доплат та надбавок:

- у закладах охорони здоров'я, що надають медичну допомогу хворим на коронавірусну хворобу (COVID-19) та уклали договір про медичне обслуговування населення за програмою державних гарантій, медичним та іншим працівникам, які безпосередньо зайняті на роботах з надання медичних послуг хворим на коронавірусну хворобу (COVID-19);

- медичним та іншим працівникам центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, які задіяні до реагування на випадки гострої респіраторної хвороби COVID-19 та уклали договір про медичне обслуговування населення за програмою державних гарантій;

- у державних закладах охорони здоров'я, що визначені у рішеннях ЦОВВ для надання стаціонарної медичної допомоги хворим на коронавірусну хворобу (COVID-19), медичним та іншим працівникам, які безпосередньо зайняті на роботах з надання медичної допомоги хворим на коронавірусну хворобу (COVID-19).

На Урядовому порталі йдеться, що регіони мають до кінця тижня повністю виплатити 300% надбавки медикам, що працюють з COVID-19.

З LIGA360 всі бухгалтерські справи в порядку. Електронна звітність, перевірка контрагентів та уся інформаційно-правова база для впевненої роботи. Переконайтеся в надпотужних можливостях самі - замовляйте тестовий доступ до рішення LIGA360 Бухгалтер.

Відмітимо, що ВРУ не схвалила законопроект, який міг би звільнити зарплати медпрацівників від податків.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини