Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Скільки КМУ пропонує терпіти відсутність транспорту і дитячих садків

14 травня 2020, 11:20
829
0
Реклама

Денис Шмигаль зазначив на засіданні КМУ, що якщо буде зберігатися помірна статистика захворюваності, то з 22 травня можливий перехід до другого етапу послаблень, однак не скасування карантину. Про це повідомляє Урядовий портал.

Очільник уряду також зауважив, що відновлення роботи громадського транспорту також залежатиме від динаміки захворюваності: "Уряд, звичайно, чує та дослухається до прохань повноцінно запустити транспорт, зокрема, метрополітен. Але це не моя забаганка не запускати метро. Всі моделі та розрахунки показують, що передчасний запуск - це десятки тисяч хворих".

Аналогічні твердження звучали і під час парламентської "Години запитань до Уряду". "Після 22 травня карантин буде подовжений, але з поступовими пом'якшеннями. Все більше повноважень буде передано на місця для локалізації хвороби там, де вона виникає", - наголосив Денис Шмигаль, виступаючи з трибуни Верховної Ради в середу, 13 травня.

Також Д. Шмигаль, відповідаючи на запитання, сказав про відновлення роботи дитячих садків: "У нас є план поетапного виходу з карантину, де чітко розписано, коли почнуть працювати дошкільні навчальні заклади та як відбуватиметься ослаблення карантинних умов. На жаль, ми повинні зараз дотерпіти хоча б ще кілька тижнів, може місяць, коли знизиться кількість хворих і зросте кількість тих, хто одужає". Він зауважив, що діти можуть бути безсимптомними хворими, а тому вихователі в садочках також мають право на захист від хвороби. Відповідно він підсумував: "Питання дитячих садків розглядатиметься тоді, коли розглядатиметься питання міжміського та приміського транспорту".

Читайте також:

- "Хоч якесь полегшення - Рада проголосувала за скасування ЄСВ, але лише для окремих платників";

- "До старту державного регулювання на ключові товари - менше тижня";

- "Маски і соціальна дистанція збережуться надовго попри послаблення карантину - нарада у Президента".

Візьміть під контроль усі ризики, з якими зіштовхується ваша компанія. Спробуйте LIGA360 - екосистему хмарних продуктів ЛІГА:ЗАКОН для ефективної роботи бізнесу в умовах кризи. Спробувати.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини