Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запрацював Реєстр роздрібних цін для декларування цін продавцями — Мінцифра

23 червня 2020, 11:20
856
0
Реклама

Як відомо, КМУ постановою № 341 встановив під час карантину декларування зміни роздрібних цін у разі їх збільшення на товари, що мають істотну соціальну значущість, товари протиепідемічного призначення, необхідні для запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Детальніше про це - в коментарі ""Карантинний" контроль за цінами: держрегулювання по-кабмінівськи" від видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН (скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів).

Як інформує Мінцифра, для реалізації таких вимог було запущено новий сервіс із декларування цін, а також дашборд, де українці можуть відслідковувати зміни вартості товарів. Працює це наступним чином: бізнес через кабінет подає інформацію про зміни цін на товари, у разі збільшення ціни на понад 5%. Інформація зберігається у центральній базі даних у вигляді єдиного реєстру. Інспектори Держпродспоживслужби через кабінет моніторять процес, без зайвої комунікації з бізнесом. А українці слідкують за змінами цін через публічний дашборд.

Тим, хто працює в сфері роздрібної торгівлі, радимо також аналітичні матеріали сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" (скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом):

- "Застосування норм природного убутку товарів у роздрібній торгівлі";

- "Бухоблік товарів у роздрібній торгівлі";

- "Чи може фізособа-підприємець мати відокремлені підрозділи та куди вона має сплачувати ПДФО".

Візьміть під контроль усі ризики, з якими зіштовхується ваша компанія. Спробуйте LIGA360 - екосистему хмарних продуктів ЛІГА:ЗАКОН для ефективної роботи бізнесу в умовах кризи. Спробувати.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини