Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Єдинник може легко втратити пільгу з земельного податку — ДПС

18 вересня 2020, 16:20
516
0
Реклама

Чи збережеться для підприємця-спрощенця пільга зі сплати земельного податку при передачі частини ділянки в оренду - з таким запитанням звернулися до головного податкового відомства.

Відповідь податківців однозначна - карантинне звільнення стосується саме ділянок, що безпосередньо використовуються підприємцями у їх діяльності та законодавчий припис пп. 284.3 ПКУ невблаганно вимагає сплати земельного податку за передані в оренду площі на загальних підставах.

До того ж, якщо у договорі оренди (найму, позики) земельної ділянки та/або нерухомого майна, що знаходиться на такій земельній ділянці, розмір земельної ділянки, право користування якою передається по договору оренди (найму, позики) не визначений, податок за таку земельну ділянку та земельну ділянку під такими будівлями (їх частинами) сплачується на загальних підставах за всю площу земельної ділянки з урахуванням прибудинкової території.

Докладніше про це в матеріалі видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН "Земельний податок для єдинників: як сплатити й відзвітуватися з 1 липня". Для отримання доступу до професійної аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом.

Унікальна пропозиція: три місяці у подарунок при передплаті професійних видань від ЛІГА:ЗАКОН на 6 або 12 місяців. Для того, щоб скористатися вигідною акційною пропозицією, заповніть, будь ласка, форму зворотнього зв'язку.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 111.02 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини