Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для подолання пандемії МОЗ буде наймати додаткових медичних спеціалістів за контрактом

3 листопада 2020, 10:30
878
0
Реклама

Наказом Міністерства охорони здоров'я України від 28 серпня 2020 року № 1976 затверджено Порядок укладення контракту з особами, які мають відповідну спеціальну освіту і відповідають єдиним кваліфікаційним вимогам, що залучаються додатково з метою протидії поширенню коронавірусної хвороби (СОVID-19). Також затвердили Типову форму контракту з особою, яка має відповідну спеціальну освіту і відповідає єдиним кваліфікаційним вимогам, що залучається додатково з метою протидії поширенню коронавірусної хвороби (СОVID-19).

Відповідний контракт укладається закладом охорони здоров'я з особами, які мають відповідну спеціальну освіту і відповідають єдиним кваліфікаційним вимогам, що залучаються додатково з метою протидії поширенню коронавірусної хвороби (СОVID-19) у випадку потреби в додатковому залученні медичних працівників для надання медичної допомоги. У разі наявності у медичного працівника на дату укладення контракту основного місця роботи, незалежно від підпорядкування та форми власності роботодавця, за таким медичним працівником на строк дії контракту зберігаються його основне місце роботи і середня заробітна плата.

Робота за таким контрактом не вважається роботою за сумісництвом (п. 6 Порядку № 1976).

Розмір оплати праці встановлюється в контракті за згодою сторін, але для працівників бюджетної сфери в розмірі не меншому ніж передбачено Наказом № 308/519, а для працівників закладів охорони здоров'я, що за організаційно-правовою формою є комунальними некомерційними підприємствами, в розмірі не меншому, ніж передбачено колективним договором.

Контракт укладається на строк визначений сторонами, але не більший періоду дії карантину встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 та протягом 30 днів з дня його відміни.

За згодою сторін, в контракті передбачаються умови забезпечення місцем проживання та перевезення медичного працівника під час виконання ним обов'язків, встановлених контрактом, що здійснюється за рахунок видатків місцевих бюджетів.

Контракт укладається в письмовій формі у двох примірниках, по одному для кожної із сторін, що мають однакову юридичну силу.

Чорна п'ятниця від ЛІГА:ЗАКОН відбудеться 6-го листопада. У вас є можливість отримати незамінні продукти та системи для роботи бухгалтерів та аудиторів за найкращими цінами вже у цю п'ятницю. Аби не пропустити шанс скористатися головною пропозицією року, заповнюйте заявку - і долучайтеся до числа перших користувачів, яким буде надіслано акційні пропозиції.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини