Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держенергонагляд розпочав планові та позапланові перевірки підприємств

Реклама

Держенергонагляд інформує, що його представники з початку 2021 року розпочали здійснення планових і позапланових заходів державного нагляду (контролю) щодо дотримання суб'єктами господарювання вимог законодавства у галузях електроенергетики та теплопостачання. Такі заходи здійснюються відповідно до Законів України "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності", "Про ринок електричної енергії" та "Про теплопостачання", Положення про Державну інспекцію енергетичного нагляду України.

Річним планом заходів державного нагляду (контролю) Державної інспекції енергетичного нагляду України на 2021 рік передбачено 3335 заходів державного нагляду (контролю), з яких 623 - заходи у галузі електроенергетики та 2712 - заходи у сфері теплопостачання.

Проте задля запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби, до моменту завершення карантину, забороняється проведення планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності, крім держнагляду за діяльністю суб'єктів господарювання з високим ступенем ризику (п. 3 р. ІІ "Прикінцеві та перехідні положення" Закону № 533). Критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сферах електроенергетики та теплопостачання і визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) Державною інспекцією енергетичного нагляду, затверджено Постановою № 640.

Водночас значна частина заходів з енергетичного нагляду - позапланові перевірки, ревізії, огляди, тощо. Підставами для здійснення позапланових заходів згідно зі статтею 6 Закону про держнагляд є:

- зверненням фізичної особи або фізичних осіб;

- звернення суб'єкта господарювання;

- перевірка виконання суб'єктом господарювання приписів, розпоряджень чи інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства, виданих за результатами проведення попереднього заходу органом державного нагляду (контролю);

- виявлення та підтвердження недостовірності даних, заявлених суб'єктом господарювання у документі обов'язкової звітності, крім випадків, коли суб'єкт господарювання протягом місяця з дня первинного подання повторно подав такий документ з уточненими достовірними даними або якщо недостовірність даних є результатом очевидної описки чи арифметичної помилки, яка не впливає на зміст поданої звітності.

Для прикладу, Держенергонагляд продовжує вживати заходів щодо вирішення питань фізичних осіб, які звернулися до відомства, та забезпечення споживачів якісним, безпечним і безперебійним електро- й теплопостачанням.

Отримайте знижку 20% на сервіс ContrAgent при оплаті на 12 місяців. Будьте впевнені у компаніях, з якими співпрацюєте.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини