Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Верховний Суд вказав, чи зобовязаний роботодавець приймати за направленням від центру зайнятості

Реклама

Направлення з центру зайнятості не становить безумовну підставу прийняти особу на роботу, бо така дія є прерогативою виключно роботодавця - вказує Верховний Суд у складі колегії суддів Третьої судової палати Касаційного цивільного суду (постанова від 04.02.2021 р. у справі № 161/15476/19).

Суди вказали на те, що позивач не належить до кола осіб, з якими відповідач зобов'язаний був укласти трудовий договір (запрошення на роботу в порядку переведення, молоді спеціалісти, котрих в установленому законом порядку направлено на роботу в дану організацію, тощо). Перелік обов'язку роботодавця укласти трудовий договір з працівником за правилами КЗпП є вичерпним і такого обов'язку відповідач не порушував.

Особа намагалась переконати суд у дискримінації в діях відповідача при відмові у прийнятті на роботу.

Проте відмовили особі у прийнятті на роботу у зв'язку з відсутністю в неї повної вищої технічної освіти, наявність якої була однією з основних вимог при прийняті на вакантну посаду. Тому суд переконаний, що відповідач не порушував вимог ст. 22 КЗпП.

Із судовою практикою допоможе система VERDICTUM, яка містить більш ніж 70 млн. судових рішень. Бажаєте отримати тестовий доступ до системи VERDICTUM - тисніть сюди.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини