Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відновлення конкурсів на держслужбі — прийнято Закон

Реклама

Тільки із другою спроби нардепи підтримали Закон України "Про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення проведення конкурсів на зайняття посад державної служби та інших питань державної служби". Цього разу документ розглядали вже із пропозиціями Президента України.

Вказані пропозиції стосуються порядку діяльності Міністерства у разі коли посада Міністра є вакантною.

Прийнятим документом передбачено:

- 6-місячний строк для оголошення конкурсів на посади, на які здійснено призначення за результатами добору, та 9-місячний граничний термін дії контрактів, укладених на час карантину;

- зменшення кількості кандидатів, серед яких суб'єкт призначення обирає переможця, до 3-х осіб;

- проведення конкурсів в тій же черговості, що і доборів на посади держслужби. Це означає, що в першу чергу конкурси буде оголошено на ті вакансії, призначення на які відбулося у квітні 2020 року;

- пропонування наявних вакантних посад держслужбовцю у разі зміни структури і штатного розпису або реорганізації;

- інший механізм звільнення держслужбовців категорії "А", з якими укладено контракт на час карантину, в разі їх звільнення за ст. 87-1 Закону про держслужбу до набрання чинності цим Законом (звільнення через 30 днів з виплатою середньомісячної допомоги).

Не встигаєте за змінами законодавства? Liga360 інформуватиме вас автоматично. Налаштуйте Smart-сигнали, щоб відстежувати всі податкові й бюджетні зміни. Отримуйте сповіщення не лише про НПА в цілому, а й правки в окремих абзацах. Щоб спробувати всі функції Liga360: Бухгалтер замовте тестовий доступ.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини