Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Звітність за використання води за 2021 рік переводять в електронну форму

Реклама

Починаючи із 2022 року держоблік водокористування будуть проводити шляхом подання водокористувачами звітів про використання води за формою звітності № 2ТП-водгосп (річна) в електронній формі через Єдиний державний веб-портал електронних послуг "Портал Дія" або Портал електронних послуг Державного агентства водних ресурсів України.

Норма, яка запрацює із 01.01.2022 року, закріплена у наказі Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України від 18.12.2020 р. № 375.

При цьому копії таких електронних звітів з відміткою про одержання подаватимуть платники ренти за спецвикористання води разом з податковими деклараціями з рентної плати до територіальних органів ДПС.

Цим же наказом затверджений Порядок функціонування модуля "Подання звіту про використання води в електронній формі "Порталу електронних послуг Державного агентства водних ресурсів України".

Окрім того, встановлено, що водокористувачі, що мають у своєму складі філії, представництва, відділення та інші відокремлені підрозділи без статусу юридичної особи, що не звітують самостійно, подають звіти за них.

Додатково прописали особливості заповнення окремих граф звіту.

Точкові зміни до Порядку ведення державного обліку водокористування запрацюють раніше - з дня офіційного опублікування Наказу № 375.

Для платників податків в нагоді стане сервіс онлайн-звітності REPORT, який містить актуальні форми та реквізити для сплати податків, шаблони базових первинних документів та підтримку користувачів в чаті. Замовляйте доступ та переконайтеся самі.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини