Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінекономіки розробило законопроект про гарантії виплати зарплати при банкрутствах

Реклама

Роботодавці вказали на ініціативи, які найкраще допоможуть долати негативні наслідки COVID-19 - повідомили в Мінекономіки.

Найбільше позитивних оцінок за результатами опитування роботодавців набрала ініціатива із розширення можливостей застосування режиму гнучкого робочого часу.

Тепер поняття “гнучкого режиму роботи” та умови для більш ефективного використовування робочого часу встановлені у Законі України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення правового регулювання дистанційної, надомної роботи та роботи із застосуванням гнучкого режиму робочого часу" від 04.02.2021 р. № 1213-IX, який діє із 27.02.2021 року. Саме ним врегулювані нові правила дистанційної та надомної роботи.

Також серед ініціатив, які роботодавці потребують найбільше, - відтермінування податкових перевірок (майже 70% опитаних "за") та просування програм навчання працівників (67% опитаних "за").

Відзначають, що більшість роботодавців підтримують створення державного фонду гарантування оплати праці працівникам у разі банкрутства роботодавця (64% опитаних "за"). Для вирішення цього питання Мінекономіки розробило законопроект, що передбачає виплату заробітної плати працівникам у випадку неплатоспроможності роботодавця. Наразі йдуть робочі консультації із соціальними партнерами для підготовки документа і направлення його на погодження усім зацікавленими органами влади.

Як бухгалтеру автоматизувати свою роботу? З рішенням Liga360. Система містить типові договори, форми й бланки, має зручний калькулятор відпусток та калькулятор індексації зарплати. А описи робочих ситуацій та персональні консультації експертів - додадуть професійної впевненості. Спробуйте Liga360 зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини