Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За порушення валютного законодавства на суб’єктів господарювання чекають штрафи у розмірі 25% і 50% суми операції – рішення КМУ

Реклама

Кабінет Міністрів на засіданні 26 травня затвердив Порядок застосування податковими органами заходів впливу у вигляді штрафних санкцій до юридичних осіб (крім уповноважених установ) за порушення вимог валютного законодавства.

Цей акт визначає порядок застосування податковими органами заходів впливу у вигляді штрафних санкцій до юридичних осіб за порушення вимог валютного законодавства, а також встановлює розмір штрафних санкцій. Зокрема, передбачається встановити штрафні санкції у розмірі 25% суми операції, проведеної з порушенням валютного законодавства, а при повторному порушенні валютного законодавства протягом року розмір штрафної санкції збільшується до 50%.

Перевірити, чи потрапила ваша компанія до плану перевірок контролюючих органів, можна за допомогою сервісу CONTR AGENT. А дізнатися про дієві практики захисту від безпідставних претензій контролерів - у системі судових рішень VERDICTUM.

За попередньою інформацією у затвердженому Порядку йдеться про порушення у формі:

  • здійснення розрахунків на території України в іноземній валюті, крім розрахунків за операціями, визначеними у частині другій статті 5 Закону про валюту;

  • здійснення розрахунків між резидентами і нерезидентами за поточними торговельними операціями та операціями, пов'язаними з рухом капіталу, без участі уповноважених установ;

  • здійснення розрахунків за зовнішньоекономічним договором з експорту/імпорту товарів за допомогою електронного платіжного засобу, якщо сума операції за одним таким договором в один операційний день перевищує розмір фінансових операцій під фінмоніторингом.

Більш детально про новації ми розповімо після офіційного оприлюднення рішення КМУ.

Стежити за змінами в законодавстві ще простіше, ніж раніше. Контролюйте тільки ті норми закону, які цікаві вам. В модулі LIGA360.Smart-сигнали отримуйте сповіщення, які ви встановили в інформаційно-правовій системі ЛІГА:ЗАКОН. Замовити доступ для ознайомлення з рішеннями для бухгалтера можна тут.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини