Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для збільшення показників працевлаштування людей з інвалідністю роботодавцям компенсують податки та ЄСВ

Реклама

Міністерство соціальної політики України розробляє нові стимули для працевлаштування людей з інвалідністю. Про це повідомила міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Серед головних стимулів Міністр назвала:

  • оплачувані контракти з роботодавцями на навчання та стажування людей з інвалідністю на робочому місці;

  • компенсація роботодавцю протягом двох років з моменту працевлаштування зарплати, податків та соціальних внесків, сплачених за працюючу людину з інвалідністю, у розмірі 50-100% фактичних витрат у залежності від ступеню інвалідності працівника;

  • розвиток програми надомної праці людей з інвалідністю в інтересах бюджетних закладів.

"Діюче законодавство, як показує практика, не дає достатньої мотивації роботодавцям працевлаштовувати людей з інвалідністю. Досвід успішних країн Європейського Союзу свідчить, що головним інструментом роботи в цьому напрямі має бути дієвий комплекс стимулюючих заходів для роботодавців", - зазначила Марина Лазебна.

За словами міністра, Мінсоцполітики також розпочало підготовку програми "Рука допомоги" для осіб з інвалідністю, які хочуть заснувати власний бізнес. Марина Лазебна зазначила, що держава запропонує цим людям пільгову безвідсоткову допомогу на закупівлю обладнання та матеріалів для ведення бізнесу строком на п'ять років, а повертати її вони зможуть за рахунок сплачених податків.

Хочете читати всі бухгалтерські видання та новини на єдиній платформі? Спробуйте систему LIGA360:Бухгалтер. Тут можна налаштувати персональну стрічку новин з улюблених видань та слідкувати за актуальними темами бухобліку. Замовляйте тестовий доступ за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій. подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини