Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Єдинники І групи знову платять ЄСВ – треба встигнути до 20 липня

Реклама

Головне управління ДПС у Кіровоградській області нагадує, що з 01.06.2021 р. у платників єдиного податку першої групи знову виникає обов'язок сплачувати єдиний податок та ЄСВ. Граничний термін сплати за червень 2021 року єдиного податку - до 20 червня 2021 року, ЄСВ - до 20 липня 2021 року.

Відповідно до п.52-9 підрозділу 10 розділу XX ПКУ тимчасово платники єдиного податку першої групи звільнялися від сплати цього податку за грудень 2020 року та січень - травень 2021 року. Звісно, крім випадків порушення такими платниками встановлених главою 1 розділу XIV ПКУ умов застосування першої групи платників єдиного податку.

Відповідно до п. 9-10.1 розділу VIII “Прикінцеві та перехідні положення” Закону про ЄСВ тимчасово були звільнені від нарахування, обчислення та сплати єдиного внеску фізичні особи - підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування і належать до першої групи платників єдиного податку, в частині сум, що підлягають нарахуванню, обчисленню та сплаті такими особами за періоди з 1 по 31 грудня 2020 року, з 1 по 31 січня, з 1 по 28 лютого, з 1 по 31 березня, з 1 по 30 квітня та з 1 по 31 травня 2021 року за себе.

Подавати звітність без помилок та вчасно вам допоможе онлайн-сервіс Liga:REPORT. У ньому є все, що справді потрібно підприємцю, - актуальні форми звітів з підказками, шаблони первинних документів, електронна книга обліку доходів. Переконайтеся самі.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини