Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нова мала податкова реформа неприпустима – бізнес розкритикував законопроект № 5600

Реклама

Законопроект №5600 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень" 1 липня буде винесено на розгляд Верховної Ради України у першому читанні. Бізнес-спільнота, об'єднана Європейською Бізнес Асоціацією, Американською торговельною палатою в Україні та Спілкою Українських Підприємців, заявила, що глибоко стурбовані даною новиною, адже вона означає, що відповідальні органи державної влади абсолютно не чують бізнес та не хочуть звертати увагу на жодні коментарі й пропозиції.

Представники бізнес-асоціацій неодноразово зверталися з численними листами й заявами до народних депутатів та органів державної влади з проханням не підтримувати законопроект №5600 та провести ґрунтовні обговорення з бізнесом. Крім того, запрошували ініціаторів законопроєкту на зустрічі, аби обговорити даний законопроєкт та визначити, все ж, як можна досягти компромісу в даній ситуації. На жаль, кажуть в ЄБА, жодна зустріч бізнесу з ініціаторами так і не відбулась. В асоціації зазначають: 24 червня відбулось засідання профільного комітету ВРУ, де найбільш нераціональний із законопроектів (№5600) було рекомендовано прийняти за основу.

На переконання бізнесу, запропоновані урядом заходи у період економічної кризи здатні лише поглибити кризові явища в економіці України та, врешті решт, зменшити податкові надходження до Державного бюджету.

Тому, кажуть в ЄБА, законопроект №5600, який збільшує навантаження на сумлінний бізнес та створює умови для посилення необґрунтованого тиску на бізнес, є спробою зійти зі шляху цивілізованого розвитку економіки. Прийняття законопроєкту №5600 є неприпустимим. Тож бізнес звертається до народних депутатів із закликом не голосувати за даний законопроєкт.

Хочете читати всі бухгалтерські видання та новини на єдиній платформі? Спробуйте систему LIGA360:Бухгалтер. Тут можна налаштувати персональну стрічку новин з улюблених видань та слідкувати за актуальними темами бухобліку. Замовляйте тестовий доступ за посиланням.

Нагадаємо, що про ключові аспекти законопроекту № 5600 та альтернативних йому проектів йшлося у наших повідомленнях:

Візьміть участь у всеукраїнському дослідженні “Індекс легкості роботи бухгалтера” від ЛІГА:ЗАКОН. Розкажіть про проблемні аспекти бухгалтерської діяльності, ключові події для бухгалтерів, зміни в умовах діджиталізації. Щоб відповісти на питання, перейдіть за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини