Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Строк звітування про справжніх власників підприємств можуть продовжити — проект Закону

Реклама

У парламенті групою народних депутатів, серед яких - голова Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Г. Третьякова, зареєстрували проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо зазначення та подання відомостей про кінцевого бенефіціарного власника та структуру власності юридичної особи (№5807 від 20.07.2021 р.).

Як відомо, з 11 липня по 10 жовтня триває кампанія з подання підприємствами указаних відомостей. На тих, хто не встигне, чекає штраф від 17 тисяч до 51 тисячі грн, який сплатить керівник юридичної особи або особа, уповноважена діяти від імені юридичної особи (виконавчого органу).

Законопроектом пропонується передбачити, що у разі, якщо засновниками юридичної особи є виключно фізичні особи, які є кінцевими бенефіціарними власниками (КБВ) такої юридичної особи, інформація про її КБВ не зазначається.

Також пропонують, щоб для державної реєстрації змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі, у тому числі змін до установчих документів юридичної особи, фізична особа, яка є КБВ юридичної особи подавала нотаріально засвідчену копію документа, що посвідчує особу, лише у разі відсутності вказаного документа у матеріалах реєстраційної справи або у разі його зміни.

Крім того, до 10 жовтня 2022 року хочуть збільшити строк виконання обов'язку юридичними особами щодо повідомлення державному реєстратору інформації про КБВ та структуру власності.

Як контролювати зміни статусу ваших партнерів та конкурентів? У системі CONTR AGENT можна легко налаштувати моніторинг компаній та ФОПів і отримувати email-сповіщення про оновлення їхніх реквізитів, нове керівництво, відкриття щодо них судових справ. А ще тут можна переглянути історію змін для 6,5 млн юросіб та ФОПів. Придбайте CONTR AGENT прямо сьогодні.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини