Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Спрощена система оподаткування та надання фінансової допомоги несумісні — ДПС

Реклама

Північне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків інформує, що діяльність юридичної особи - платника єдиного податку третьої групи з надання безповоротної та поворотної фінансової допомоги іншим юридичним особам на постійній основі може розглядатися як фінансове посередництво.

Згідно з пп. 14.1.257 ПКУ фінансова допомога - фінансова допомога, надана на безповоротній або поворотній основі. А у п. 291.5 ПКУ визначені види діяльності, за умови здійснення яких юридичні особи не можуть бути платниками єдиного податку першої - третьої групи. Так, не можуть бути платниками єдиного податку третьої групи суб'єкти господарювання, які здійснюють, зокрема, діяльність у сфері фінансового посередництва, крім діяльності у сфері страхування, яка здійснюється страховими агентами, визначеними Законом України "Про страхування", сюрвейєрами, аварійними комісарами та аджастерами, визначеними розд. III ПКУ (пп. 6 пп. 291.5.1 ПКУ).

При цьому частиною третьою ст. 333 ГКУ передбачено, що фінансовим посередництвом є діяльність, пов'язана з отриманням та перерозподілом фінансових коштів, крім випадків, передбачених законодавством. Фінансове посередництво здійснюється установами банків та іншими фінансово-кредитними організаціями.

Нагадаємо, що ми вже обговорювали неоднозначне ставлення контролюючих органів до проблеми надання позик і пожертв платниками єдиного податку.

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін до законодавства з вашої теми - встановіть їх на контроль в LIGA360. Щойно вони вступлять в силу - ви автоматично отримаєте сповіщення. Ці та інші можливості доступні бухгалтеру в LIGA360. Спробуйте зараз - замовляйте тестовий доступ.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини