Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Верховний суд вказав на важливість ознайомлення працівника із посадовою інструкцією

Реклама

Працівнику вдалося виграти справу у суперечці із роботодавцем, який позбавив працівника премії за неналежне виконання посадових обов'язків згідно посадової інструкції.

Роботодавець уважав, що законно зменшив на 30% виробничу премію за травень 2018 року, у зв'язку із неналежним веденням електромонтером оперативного журналу, порушенням ним посадової інструкції.

Проте працівник вказав на те, що із посадовою інструкцією, у відповідності до ст. 29 КЗпП, його належним чином не було ознайомлено. У листку ознайомлення з посадовою інструкцією стоїть не його підпис. З цього приводу він звернувся із заявою до поліції.

Як з'ясувалося вже в ході судового розгляду під час досудового розслідування у кримінальному провадженні, була проведена судова почеркознавча експертиза. Вона встановила, що у наданій посадовій інструкції стоїть підпис не позивача.

Тому Верховний Суд у постанові від 26.02.2021 р. у справі № 264/4512/18 підтримав позицію апеляційного суду, що роботодавець за відсутності для того необхідних підстав зменшив працівнику виробничу премію оскільки позивача не було ознайомлено із посадовою інструкцією електромонтера, вимоги якої регулюють виконання покладених на позивача обов'язків під час виконання відповідної роботи згідно займаної посади.

Оскільки працівника не ознайомили із посадовою інструкцією, його неможливо позбавити премії за її невиконання, а відтак розпорядження про зменшення розміру премії є незаконним.

Із судовою практикою допоможе система VERDICTUM, яка містить більш ніж 70 млн. судових рішень. Бажаєте отримати тестовий доступ до системи VERDICTUM - тисніть сюди.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини