Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці розповіли як правильно внести перший запис до Форми ведення обліку товарних запасів

Реклама

Як ФОП, в тому числі платник ЄП, в якої виникає обов'язок щодо ведення обліку товарних запасів, вносить перший запис до Форми ведення обліку товарних запасів? Податківці у ЗІРі відповідають: для ФОП, в яких виникає обов'язок щодо ведення обліку товарних запасів, перший запис, що вноситься ФОП до Форми обліку, має відображати інформацію про залишки товарів, наявних у такої ФОП на дату набуття ним обов'язку щодо ведення обліку товарних запасів (п. 5 розд. II Порядку № 496).

Такий запис вноситься до Форми обліку на підставі самостійно складеного ФОП документа щодо опису залишків товарів у такому порядку:

- графа 1 - цифра "1";

- графа 2 - дата внесення запису;

- графа 3 - опис залишку товарів на початок обліку;

- графа 4 - дата складання опису залишку товарів на початок обліку;

- графа 5 - цифра "1";

- графа 7 - загальна вартість товару відповідно до опису залишку товарів на початок обліку;

- графи 6, 8, 9 - не заповнюються.

Перший запис про залишки товарів до Форми обліку не вноситься, якщо у ФОП, в яких виникає обов'язок щодо ведення обліку товарних запасів, відсутні залишки товарів на дату виникнення такого обов'язку.

Пунктом 1 розд. II Порядку № 496 встановлено, що облік товарних запасів здійснюється ФОП шляхом постійного внесення до Форми ведення обліку товарних запасів, яка визначена додатком до Порядку № 496, інформації про надходження та вибуття товарів на підставі первинних документів, які є невід'ємною частиною такого обліку.

Безліч завдань бухгалтера - єдина ІТ-платформа LIGA360. Знаходьте та аналізуйте законодавство з бухгалтерського обліку, читайте аналітику, отримуйте алгоритми дій в щоденних ситуаціях. Заручіться підтримкою надійного партнера ЛІГА:ЗАКОН для розумних професійних рішень.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини