Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи нададуть щорічну оплачувану відпустку за період відпустки без збереження зарплати під час війни — Держпраці

Реклама

Державна служба України з питань праці роз'яснила, чи включається до стажу, який дає право на щорічну основну відпустку, період відпустки без збереження заробітної плати під час війни.

При цьому нагадали, що згідно ст. 9 Закону про відпустки до стажу роботи, який дає право на щорічну основну відпустку, зараховуються, зокрема, час, коли:

1) працівник фактично не працював, але за ним зберігалося місце роботи (посада);

2) такому працівнику не виплачувалася заробітна плата у зв'язку з перебуванням у відпустці без збереження заробітної плати, передбаченої статтями 25, 26 Закону про відпустки.

Хочеш отримати більше інформації з цього кадрового питання? Замов LIGA360:HR-Менеджер. Один пошуковий запит - уся аналітика, коментарі, законодавство з теми. Деталі за посиланням.

Водночас тривалість відпусток без збереження заробітної плати, які надаються за угодою сторін відповідно до ст. 26 Закону про відпустки обмежена 15 календарними днями на рік. Разом з тим, особливості трудових відносин у період воєнного стану, не передбачені іншими актами трудового законодавства, визначені Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» . Зокрема, ст. 12 цього Закону передбачає, що протягом періоду дії воєнного стану роботодавець на прохання працівника може надавати йому відпустку без збереження заробітної плати без обмеження строку, встановленого . 1 ст. 26 Закону про відпустки . Таким чином, відпустка без збереження заробітної плати, яка надається упродовж дії воєнного стану, надається відповідно до ст. 26 Закону про відпустки і включається до стажу, який дає право на щорічну основну відпустку.

Усі бухгалтерські інструменти для підприємця - в одному рішенні. Замовляй рішення LIGA360, щоб знати про зміни законодавства, перевіряти контрагентів й подавати звітність онлайн. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини