Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Які підприємці можуть не сплачувати єдиний податок під час вагітності та пологів – ДПС

5 жовтня 2022, 10:10
660
0
Реклама

ФОП - єдинник першої або другої групи, яка не використовує працю найманих осіб, звільняється від сплати єдиного податку на період її тимчасової втрати працездатності у зв'язку з вагітністю та пологами лише за умови підтвердження витягом з Електронного реєстру листків непрацездатності.

Відповідно до п. 295.5 ПКУ платники єдиного податку першої і другої груп, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку протягом одного календарного місяця на рік на час відпустки, а також за період хвороби, підтвердженої витягом з Електронного реєстру листків непрацездатності, якщо вона триває 30 і більше календарних днів.

Згідно з п. 1 Інструкції № 532, листок непрацездатності - це багатофункціональний документ, який є підставою для звільнення від роботи у зв'язку з непрацездатністю та з матеріальним забезпеченням застрахованої особи в разі тимчасової непрацездатності, вагітності та пологів.

Нагадаємо, що тимчасово, з 01 квітня 2022 року до припинення або скасування воєнного стану на території України, згідно з абз. 1 пп. 9.1 підрозділу 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ фізичні особи - підприємці - платники єдиного податку першої та другої груп, мають право не сплачувати єдиний податок.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 107.01.05 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Усі бухгалтерські інструменти для підприємця - в одному рішенні. Замовляй рішення LIGA360, щоб знати про зміни законодавства, перевіряти контрагентів й подавати звітність онлайн. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини