Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Яка відповідальність за подання фінзвітності за невідповідною формою?

18 лютого 2019, 16:15
347
0
Реклама

За подання фінзвітності не за встановленою формою органами держстату до посадових осіб та громадян - суб'єктів підприємницької діяльності застосовуються адміністративні стягнення.

А саме: за подання фінзвітності за невідповідною формою може загрожувати адмінштраф (ст. 1863 КУпАП). Накласти його мають право керівник Держстату, його заступники, а також інші вповноважені керівником посадові особи (ст. 2443 КУпАП) Сума штрафу, що накладається на посадових осіб підприємства, становить від 170 до 255 грн, за повторне впродовж року порушення - від 255 до 425 грн.;

Підприємство має право переподати фінзвіт за відповідною формою, адже відповідно до ч. 6 ст. 14 Закону про бухоблік, підприємства можуть подавати уточнену фінансову звітність та уточнену консолідовану фінансову звітність на заміну раніше поданої фінансової звітності та консолідованої фінансової звітності за результатами проведення аудиторської перевірки, з метою виправлення самостійно виявлених помилок або з інших причин.

Див. роз'яснення ДФС у категорії 102.23 розділу «Запитання - відповіді з Бази знань» ЗІР (zir.sfs.gov.ua).

Також наголосимо, що фінзвітність є невід'ємною складовою декларації з податку на прибуток (подається як додаток). Тому, теоретично, існує ризик невизнання декларації з податку на прибуток, якщо фінзвітність подана за неправильною формою (адже виходить, що й додаток не той, що потрібен).

Податківці у свою чергу вказують: якщо внаслідок виявлених у фінзвітності помилок підлягають уточненню показники податкової декларації з податку на прибуток та звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації, то таке уточнення здійснюється із поданням до уточнюючої декларації (звіту) уточненої фін звітності за відповідний звітний період.

Швидкий та зручний онлайн-сервіс звітності Liga:REPORT для юридичних осіб зі знижкою 60%.

Тут є все для подання річної звітності до усіх держорганів!

Деталі акції

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини