Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи включати резиденту в оподаткований дохід нараховані, але не виплачені дивіденди

1 березня 2019, 08:00
204
0
Реклама

До загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника ПДФО включаються пасивні доходи (крім зазначених у пп. 165.1.2 та 165.1.41 ПКУ), відповідно до пп. 164.2.8 ПКУ.

Під терміном "пасивні доходи" для цілей розд. IV ПКУ розуміється, зокрема, доходи, отримані у вигляді дивідендів.

Об'єктом оподаткування резидента є іноземні доходи - доходи (прибуток), отримані з джерел за межами України, де фізособа виступає платником ПДФО.

Порядок оподаткування іноземних доходів регулюється п. 170.11 ПКУ, пп. 170.11.1 якого визначено, що у разі якщо джерело виплат будь-яких оподатковуваних доходів є іноземним, сума такого доходу включається до загального річного оподатковуваного доходу платника податку - отримувача, який зобов'язаний подати до 1 травня року, що настає за звітним, річну податкову декларацію.

Таким чином, до загального річного оподатковуваного доходу фізособи - резидента не включаються нараховані, але не виплачені, суми дивідендів з іноземним джерелом походження.

Хто повинен декларувати іноземні доходи та яким чином вони оподатковуються читайте у ситуації.

Для отримання доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини