Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відтепер дозвіл на спецводокористування можна оформити он-лайн

25 березня 2019, 18:00
751
0
Реклама

Донедавна подати заяву разом із необхідним пакетом документів можна було особисто або через уповноважену особу лише через місцевий ЦНАП. Забрати дозвіл - через ті самі двері. Проте тепер водокористувачеві можна значно скоротити цей шлях: не виходити з дому чи офісу, а заповнити електронну заяву он-лайн у зручний для себе час. Дозвіл можна також отримати через Інтернет в електронному вигляді.

Електронна послуга з видачі дозволів на спецводокористування має низку переваг:

- прозорість. Завдяки онлайн-сервісу заявник бачитиме всі етапи проходження своєї заявки. Крім того, онлайн-подача заявок не передбачає контакту зі службовцями, відповідно знижує ризик корупції в цьому процесі;

- прогнозується, що впровадження електронної послуги приведе до більш ефективного використання часових ресурсів;

- скоротиться кількість відмов у видачі дозволів через допущення помилок та огріхів при заповненні заяви водокористувачем. Пакет документів, окрім заяви, містить іще багато таблиць із різними показниками. Вписуючи їх власноруч, доволі легко помилитися. Відтепер в онлайн-формі всі розрахункові частини є автоматизованими, отже, можливість допустити помилку суттєво мінімізується. До онлайн-форми підключено 15 довідників, які допомагають заявникові заповнювати форму.

- електронна послуга дає змогу водокористувачеві співпрацювати з розробниками пакета документів. Водокористувач може надати проектній організації, з якою він співпрацює, доступ до онлайн-заяви для заповнення даних нормативних розрахунків. Потім - лише засвідчити онлайн-заяву своїм електронним підписом і спрямувати до Держводагентства на розгляд. Це зручно, безпечно та ефективно.

Разом із запуском електронної послуги на постійній основі стають відкритими дані реєстрів дозволів та водокористувачів, які Держводагентство веде від червня 2017 року.

Урядовий портал України.

Який порядок видачі дозволу на спеціальне водокористування та про встановлення лімітів на використання води читайте тут.

Для отримання доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини