Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацкомфінпослуг планує посилити вимоги щодо договорів позики

28 березня 2019, 09:30
275
0
Реклама

Нацкомфінпослуг оприлюднив проект розпорядження "Про затвердження додаткових вимог до договорів про надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту"

Розробку документу зумовило збільшення скарг споживачів, які отримали фінансову послугу з надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, та збільшення порушень законодавства про фінансові послуги фінансовими установами, що надають таку послугу.

Станом на 31.12.2018 до Державного реєстру фінансових установ внесено інформацію про 789 фінансових компаній, у т.ч. 643 із них отримали ліцензію на надання коштів у позику, у т.ч. на умовах фінансового кредиту. Протягом 2018 року до Нацкомфінпослуг надійшло 1749 скарг щодо надання фінансових послуг фінансовими компаніями, в т.ч. на он-лайн кредитування 1049.

Для розв'язання проблеми пропонується прийняти проект регуляторного акта, що дозволить:

врегулювати основні проблемні питання, які виникають між фінансовими компаніями, які провадять господарську діяльність з надання коштів у позику, та споживачами таких послуг, шляхом встановлення вимог до розкриття інформації у договорах позики, вимог до оформлення договорів позики, а також вимог до розкриття інформації та оформлення електронних договорів позики;

зменшити кількість випадків порушень прав споживачів послуг у сфері споживчого кредитування;

зменшити кількість випадків зловживань з боку недобросовісних споживачів зазначених фінансових послуг;

зменшити адміністративні витрати Нацкомфінпослуг на проведення заходів реагування та застосування заходів впливу відповідно до законодавства.

Читайте також статтю "Поворотна фінансова допомога: податковий облік" електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини